Vliegwerk vogels in de kunst - Depoorter, Matthias 1980- (Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2015)
Wie nooit omhoog kijkt, mist veel. De verbeelding van vele kunstenaars wordt aangewakkerd door vogels. Net zoals vele anderen zijn zij gevoelig voor het mysterie rond deze gevleugelde wezens. Matthias Depoorter (1980) is kunsthistoricus en een gepassioneerd vogelkijker. In Vliegwerk combineert hij zijn twee grote passies. 'Vliegwerk' is een eigenwijze greep uit schilderijen, tekeningen en prenten waarin vogels een opgemerkte rol spelen. Memoires, kunstgeschiedenis, kunstkritiek en ornithologische observaties zijn verweven tot vertellingen voor de kunstliefhebber én de vogelaar