Fjalor me emra njerëzish 31 000 emra iliro-shqiptarë - Elezi, Mehmet 1949- (Botimet Fishta, 2015)
Në kulturën tonë gjejmë gjithëfarë emrash të bukur, falas. Sa i kërkojmë, sa i përdorim? "Markë" më të rëndësishme se fëmija që i japim jetë dhe e rritim, nuk mund të ketë. Fëmijët janë rimishërimi ynë i njëmëndtë.