Het kankerkampioenschap voor junioren - Vendel, Edward van de 1964-; Looman, Roy 1994- (Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015)
Max (ik-figuur) is 15 als ontdekt wordt dat hij lymfeklierkanker heeft. Hij is vastbesloten om te overleven. Tussen de chemokuren door gaat hij o.a. naar feesten. Dit aangrijpende en ook grappige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal. Vanaf ca. 15 jaar