Samen kijken vijf jaar kunstschouwen - Dekker, Annemarie den; Gent, Judith van 1960- (Amsterdam Museum, 2015)
Sinds 2010 is de volledige collectie van het Amsterdam Museum online doorzoekbaar. Zowel reguliere museumbezoekers als liefhebbers, specialisten, studenten en scholieren hebben toegang tot een goed beschreven en gefotografeerde collectie. Ontsluiting van de collectie vond tot voor kort voornamelijk plaats door de inhoudelijke staf van het museum, maar vandaag de dag wordt er meer en meer gebruik gemaakt van externe expertise. Die is niet per definitie afkomstig van academici; ook kunstenaars, publicisten, kunsthandelaren en verzamelaars of liefhebbers kunnen deze leveren
Keywords: Amsterdam Museum / Catalogs; Amsterdam Museum; Geschichte 2005-2015; Art, Dutch / Catalogs; Sammlung; Kunstsammler; Kunstvermittlung; Katalog