Op de rok van het universum roman - Oosterhoff, Tonnus 1953- (Bezige Bij, 2015)
Op de rok van het universum' is een duister flonkerende mozaïekvertelƯling rond dierenarts Roelof de Koning en de mensen om hem heen. In duizenden vreemde, maar herkenbare verhalen wordt een nabij verhaal verteld door de chaos die ons bestormt. Werelds en onwerelds tegelijk. In de dwingende, bedwelmende structuur van de litanie ondergaan mens, dier, taal en plot een voortdurende metamorfose. Zachthandig, hardzinnig, troostarm werd zijn poëzie genoemd, en dit geldt evenzeer voor deze grandioze poging de veelheid van simultane, eigenaardige verhalen zoals de wereld eigenlijk is in een ver haal te vangen