De Bijbel in de Lage Landen elf eeuwen van vertalen - Gillaerts, Paul 1954- (Royal Jongbloed, 2015)
Deze uitgave bevat een nagenoeg volledige beschrijving van het vertalen van de Bijbel in de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) van de Middeleeuwen tot op heden en de invloed daarvan op ontwikkeling van de Nederlandse Taal