Sofie en het ijsbeertje - Vendel, Edward van de 1964- (Querido, 2013)
Sofie, Billie en Timmie zijn gek op pinguïns, maar ook op ijsberen. Als ijsbeertje Vicks weg moet uit de dierentuin, organiseren ze een protestactie. Met veel kleurige illustraties, stripjes en informatie over pinguïns. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar