Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte - Collins, Tim 1975- (Ploegsma, 2013)
Nurdius (12, ik-figuur) vertelt in zijn dagboek hoe hij met Caesar naar Egypte reist, waar hij vriendschap moet sluiten met de jonge farao. Vanaf ca. 10 jaar
Keywords: Geschichte 30 v. Chr.; Tagebuch; Pharao; Freundschaft; Fantasie; Junge; Ägypten; Römisches Reich; Kinderbuch