Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte - Collins, Tim 1975- (Ploegsma, 2013)
Nurdius (12, ik-figuur) vertelt in zijn dagboek hoe hij met Caesar naar Egypte reist, waar hij vriendschap moet sluiten met de jonge farao. Vanaf ca. 10 jaar