Rode sneeuw - De Leeuw, Jan 1968- (Davidsfonds/Infodok, 2007)
Op een nacht verliest Hallgerd alles wat haar dierbaar is, door toedoen van Asmund, de vijand van haar vader. Ze kan alleen nog maar aan wraak denken. Vanaf ca. 15 jaar
Keywords: Geschichte 1050; Weibliche Jugend; Wikinger; Massaker; Blutrache; Norwegen; Jugendbuch