Kyrka i Sverige introduktion till svensk kyrkohistoria - Berntson, Martin 1972-; Nilsson, Bertil 1951-; Wejryd, Cecilia 1959- (Artos, 2012)
I denna bok ges en introduktion till den kristna kyrkans tusenåriga historia i Sverige. På ett grundläggande sätt beskrivs kyrkans samspel med kulturliv, riksstyre och allmän idéutveckling samt hur hon har påverkat människors handlingssätt och trosliv. Boken är avsedd både för den intresserade allmänheten och som kurslitteratur för studerande vid landets högskolor och universitet.
Keywords: Kirchengeschichte; Schweden