Het Utrechtse huis de Rode Poort en zijn piscina - Vlierden, Marieke van 1962- (De Walburg Pers, 1989)
Beschrijving en bouwgeschiedenis van het Utrechtse huis de Rode Poort aan het Domplein en zijn piscina, een liturgisch wasbekken met een 14e eeuwse muurschildering..
Keywords: Geschichte 1200-1500; Ikonographie; Christliche Kunst; Waschung; Weihwasserbecken; Römerzeit; Bad; De Rode Poort -- Utrecht