Het Utrechtse huis de Rode Poort en zijn piscina - Vlierden, Marieke van 1962- (Clavis kleine kunsthistorische monografieën, 1989)
Beschrijving en bouwgeschiedenis van het Utrechtse huis de Rode Poort aan het Domplein en zijn piscina, een liturgisch wasbekken met een 14e eeuwse muurschildering..