Rocco de autobiografie - Granata, Rocco 1938- (Uitg. Vrijdag, 2009)
In zijn autobiografie vertelt Rocco Granata de geschiedenis van een immigrant. Als de kleine Rocco de zonovergoten Zuid-Italiaanse heuvels in Calabrië verlaat voor het mijnwerkersplaatsje Waterschei, laat hij zijn eigen dorp en zijn familie achter. Hij brengt wel de Italiaanse, warmbloedige muziek mee. De aanpassing is niet gemakkelijk, maar hij vindt plezier en troost in het musiceren. De jonge Rocco speelt met zijn accordeon iedereen van het podium. Als hij later zelf liedjes schrijft en zingt, gaat iedereen overstag. Hij maakt een sprong van 't Kelderke in Diest naar de Carnegie Hall in New York. In 1959 bestormt hij met zijn nummer 'Marina' - een snel geïmproviseerd nummertje dat aanvankelijk op de B-kant van zijn eerste single stond - overal ter wereld de hitlijsten. Zelden is een nummer in zoveel verschillende versies opgenomen. 'Marina' is het begin van een indrukwekkende muziekcarrière, die tot nu doorloopt
Keywords: Granata, Rocco -- 1938-; Autobiografie