Heute wär ich mir lieber nicht begegnet Roman - Müller, Herta 1953- (Hanser, 2009)
Tijdens de dictatuur van Ceaucescu in Roemenië zit een jonge vrouw, op weg naar een verhoor, in de tram te mijmeren over haar leven..