De gelukvinder - Vendel, Edward van de 1964-; Elman, Anoush 1989- (Slash, 2008)
De Afghaanse Hamayun (16, ik-figuur) is naar Nederland gevlucht en zit nu in havo 4. Hij wil filmer worden, maar schrijft eerst een toneelstuk over zijn eigen verleden. Vanaf ca. 14 jaar