Litwomani i polonizatorzy mity, wzajemne postrzeganie i stereotypy w stosunkach polsko-litewskich w pierwszej połowie XX wieku - Buchowski, Krzysztof 1969- (Wydawn. Uniw., 2006)
Mit engl. Zusammenfass.
Zsfassung in engl. Sprache
Keywords: Geschichte 1900-1944; Fremdbild; Polen; Lithuania -- Relations -- Poland; Poland -- Relations -- Lithuania; Litauen