Národní umělec Josef Bohuslav Foerster - Seidel, Jan (Vyd-ví Minist-va inform., 1948)
Předkové národního umělce vynikali hudebním nadáním. Strýc - stejně jako otec - byl skladatelem a obohatil slovinskou hudbu četnými chrámovými skladbami. Vzpomínky umělcovy, vsunuté do textu, jsouproplétánytéžreprodukcemiFoersterova vlastního rukopisu. Vedle dokumentár. fotografií kniha je zpestřena i reprodukcemi notových stránek skladatelova rukopisu a doplněna seznamem skladeb podle opusových čísel.