František Antonín Maulbertsch (1724 - 1796) - Maulbertsch, Franz Anton 1724-1796; Krsek, Ivo (Odeon, 1974)
V obrazové publikaci je ve zkratce zachyceno dílo vídeňského malíře freskaře, představitele expresívního směru barokní malby, který tvořil v padesátých a osmdesátých letech 18. století na Moravě. Fresky z Kroměříže, Mikulova, Brna, Hrádku u Znojma a plátna chovaná dnes v Moravské galerii v Brně patří k vrcholům moravské umělecké tvorby 18. století.
Text dt., tschech., russ. - Teilw. in kyrill. Schr., russ.
Keywords: Maulbertsch, Franz Anton -- 1724-1796