Henry der Held Roman - Doyle, Roddy 1958- (Krüger, 2000)
De zoon van een uitsmijter van een bordeel in Dublin vertelt over zijn leven vanaf zijn geboorte in 1902 tot en met de Burgeroorlog in de jaren twintig.
Keywords: Irisch-Republikanische Armee; Männliche Jugend; Osteraufstand; Dublin