Picknick auf dem Eis Roman - Kurkov, Andrij Jurijovyč 1961- (Diogenes, 1999)
Een berooide schrijver in het postcommunistische Kiev krijgt eindelijk zijn grote kans, die echter heel anders uitpakt dan hij verwacht had.