Balada čislo jedna - Hájek, Petr (Mladá Fronta, 1975)
Prozaická prvotina mladého autora líčí krizi mladého manželství, v němž počáteční okouzlení záhy opadne a objevuje se rozvrat, vyvěrající z mentální rozdílnosti muže a ženy.