Hem-On, der Ägypter Roman - Braem, Harald 1944- (Piper, 1992)
Na een groot deel van de wereld bereisd te hebben belandt een schrijver uit het Egypte van 2500 voor Christus op Malta, het land van zijn voorvaderen.