Anebo a jiné básně - Dyk, Viktor 1877-1931 (Československý Spisovatel, 1980)
Svazek, představující autora ve zralém a v tvorbě vrcholném věku, uvádí básnické sbírky Milá sedmi loupežníků - baladický cyklus s námětem lásky, zrady a s obměnou máchovského motivu, Noci Chiméry - verše obrážející niternézápasy, Anebo - politická poezie komentující kritické dny národního života.
Übers. d. HST: "Oder" und andere Gedichte