Das Findelkind vom Watt - Winsemius, Dieuwke; Weinhold, Angela 1955- (dtv, 1986)
De tweeling Delia en Jun, met vakantie op een Waddeneiland, sluit vriendschap met een jong zeehondje, waardoor ze betrokken raken bij de zeehondencrèche in Pieterburen en bij de natuurbeschermingsorganisatie Greenpeace.