Tim und Pia: ganz allein! - Mebs, Gudrun 1944- (dtv, 1988)
Als Tim en Pia zoveel ruzie maken dat hun vader en moeder er genoeg van krijgen en drie dagen weggaan zijn de kinderen eerst dolblij. Maar al gauw blijkt dat het saai is om alleen maar te doen waar je zin in hebt.